سریال چرنوبیل | تعداد بازدید: 122 بار |

📺
شاید جذابیتِ این سریال به دلیل وجود ریشههای حوادث در واقعیت باشد، اینکه حدود سی و سه سال پیش چنین اتفاقی رخ داده و بر کل جهان تاثیر گذاشته و از آن سال و از چند سال بعد از آن، تاریخ به شکل دیگری نوشته شده است. شاید هم جذابیت آن از روایتِ تهیهکنندگان آمریکایی و بریتانیایی سریال ناشی شده، که البته اصلا برای روسها خوشایند نبوده و خواندم که عصبانی شدهاند و سریال را حسابی به تمسخر گرفتهاند و حتی دستوری صادر شده که نسخهی روسی سریال ساخته شود. اهمیتی ندارد که اتفاقات سریال چقدر با واقعیت جور در میآیند، هرچند تصور شخص من این است که اصل ماجرا شبیه همین بوده.
اما بهترین جنبهای که سریال را تبدیل به اثری تاثیرگذار و جذاب میکند و انگیزهی من شده است برای معرفی آن به دیگران، نمایشی است که سریال از یک حکومت دیکتاتوری ارائه میکند، حکومتی که واقعیتاش با نمایشها و آرمانها و شعارهایی که میدهد، همخوانی ندارد.
سریال چرنوبیل با نشان دادن برشهایی از یک حکومت دیکتاتوری، ساختار خراب، فاسد و حتی پوک چنین حکومتهایی را به تصویر میکشد. این سریال نشان میدهد مهم نیست چقدر همه چیز قدرتمند جلوه میکند، مهم نیست ظاهر چنین حکومتهایی به چه اندازه قانونمند باشد، اهمیتی ندارد که حکومت برای ساختن چه تصویری از خود تلاش میکند، مهم نیست حکومت چه اخباری پخش میکند و همه چیز را چقدر همجهت با خواستههای خودش جلوه میدهند، مسئلهی مهم این است که در نهایت، همه چیز یک روز فرو میریزد. مقاومتِ آجرهای پوک هیچ بنایی با یک کاغذ دیواری زیبا بالا نمیرود، فقط پنهان میشوند، آنهم برای مدتی که به یقین کوتاه خواهد بود. هیچ نمای زیبایی نمیتواند اسکلتِ معیوب و ناکارآمدِ یک ساختمان را کارآمد کند. مسئلهی مهم این است که خراب بودنِ ساختار هر نوع سیستمی، یک روزی یک جایی به اندازهای نمایان میشود که دیگر نمیتوان پنهاناش کرد.
سریال چرنوبیل به خوبی نشان میدهد که اگر حکومتی ساختارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی درستی نداشته باشد، اهمیتی ندارد که چه داشتههای دیگری دارد، این حکومت محکوم به فروپاشی است، از درون. مهم نیست چند سال دوام میآورد که هر چند سال باشد پایدار نیست، در هر صورت یک روز فرو میریزد، حتی اگر ابرقدرتی چون شوروی باشد.
دوشنبه ، ۱ مهر ۱۳۹۸، ساعت
۱۵:۰۲:۲۷
نظرات :
نظر شما چیه؟